Szűzérme rizstésztával és kelkáposztával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 15 dkg rizstészta
  • 30 dkg sertésszűz
  • 1 ek olaj
  • 15 dkg kelkáposzta
  • ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors

Öntethez:

  • 2 ek gm szójaszósz
  • 2 ek szezámolaj
  • 1 gerezd fokhagyma összepréselve
  • 1 ek méz

Elkészítése:

A rizstésztát enyhén sós vízben megfőzöm, de vigyázni kell rá, hogy ne málós legyen, mert úgy kezelhetetlen.

Összekeverem az öntet hozzávalóit, majd a szüzet vékony szeletekre vágom, a kelkáposztát felcsíkozom.

Egy serpenyőben felhevítem az olajat és a szüzet aranybarnára pirítom rajta, sózom, borsozom és tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékon megpirítom a kelkáposztát (mennyei volt az illata), majd ha már elkészült, visszateszem mellé a húst, meglocsolom az öntettel, alaposan összeforgatom, végül hozzáadom a leszűrt tésztát, ezzel is összeforgatom és forrón tálalom.

Jó étvágyat kívánok!