Székelykáposzta recept

Hozzávalók:
- 70 dkg tarja
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál őrölt bors
- 1 kiskanál majoránna
- 2 kiskanál köménymag
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 4 db babérlevél
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 330 g tejföl
- 3 ek liszt
Elkészítése:
A hagymát kockákra vágjuk. A húst felszeleteljük, majd kicsi, nagyjából 2*2 cm-es kockákra vágjuk.
A kicsumázott paprikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk.
A hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst és együtt pirítjuk addig, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.
Hozzáadjuk a köménymagot, a sót, a borsot, a majoránnát és az őrölt paprikát, majd a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, az összenyomott fokhagymát és a babérlevelet. Összekeverjük és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje.
Fedő alatt főzzük nagyjából 30 percen át, amíg a hús félig megpuhul.
Ezután hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát. Összekeverjük és felöntjük vízzel úgy, hogy épp a tetejéig érjen.
Még 40-50 percen át főzzük fedő alatt, amíg a káposzta is megpuhul. A tejfölt a liszttel elkeverjük, vízzel hígítjuk és behabarjuk vele az ételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »