Székelykáposzta recept

Hozzávalók:
- 70 dkg tarja
- 1 kg savanyú káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál só
- 1 kiskanál őrölt bors
- 1 kiskanál majoránna
- 2 kiskanál köménymag
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- 4 db babérlevél
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 330 g tejföl
- 3 ek liszt
Elkészítése:
A hagymát kockákra vágjuk. A húst felszeleteljük, majd kicsi, nagyjából 2*2 cm-es kockákra vágjuk.
A kicsumázott paprikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk.
A hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a húst és együtt pirítjuk addig, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.
Hozzáadjuk a köménymagot, a sót, a borsot, a majoránnát és az őrölt paprikát, majd a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, az összenyomott fokhagymát és a babérlevelet. Összekeverjük és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje.
Fedő alatt főzzük nagyjából 30 percen át, amíg a hús félig megpuhul.
Ezután hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát. Összekeverjük és felöntjük vízzel úgy, hogy épp a tetejéig érjen.
Még 40-50 percen át főzzük fedő alatt, amíg a káposzta is megpuhul. A tejfölt a liszttel elkeverjük, vízzel hígítjuk és behabarjuk vele az ételt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »