Székelykáposzta recept

Hozzávalók:
- 70 dkg sertés lapocka
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 darab paradicsom
- 1 paprika
- 2 babérlevél
- ízlés szerint őrölt kömény
- ízlés szerint só, bors
- 1 teáskanál csípős paprika krém
- 3 evőkanál zsiradék
- 8 dkg rizs
- 0,3 dl víz
Elkészítése:
A kockára vágott húsos szalonnát zsírjára sütjük. Tegyük hozzá a kis kockára aprított vöröshagymát és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a kockázott sertéshúst és pirítsuk fehéredésig.
Húzzuk le a tűzről, hintsük meg fűszerpaprikával, sózzuk, szórjuk meg borssal, tegyük bele a szeletelt paprikát, paradicsomot, öntsük hozzá a vizet és fedő alatt pároljuk félig puhára.
Közben a káposztát váltott vízben átmossuk és a pörkölt alaphoz adagoljuk, őrölt köménnyel megszórjuk, beletesszük a babérlevelet, fokhagymát, paprika krémet és alacsony lángon, fedő alatt nagyjából 45-50 percen keresztül pároljuk.
Ha káposzta megpuhult, beleszórjuk a rizst és további 15-20 percet pároljuk.
Friss kenyér és tejföl kíséretében tálaljuk.
Tipp:
A képen látható székelykáposztát cserépedényben készítettem és sütőben sült, akinek van ilyen kerámia edénye, nyugodtan próbálja ki, ezt az elkészítési módot is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »