Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szecsuáni sertés, sok zöldséggel recept

Szecsuáni sertés, sok zöldséggel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg sertés lapocka
    • 2 db sárgarépa
    • 1 kisebb cukkini
    • 1 db zöldpaprika
    • 1 kis csili
    • 1/2 hegyes zöldpaprika
    • 1 fej lila sonkahagyma
    • 4 szál újhagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kanál szójaszósz
    • 1 kiskanál gyömbérpor
    • kevés só
    • 20 dkg wok tészta (hernyótészta)

    Elkészítése:

    A húst, enyhén sós vízben, kisebb darabokban, feltettem főni. Közben, minden hozzávaló zöldséget hasábokra (batonra) vágtam. Mikor a hús megfőtt, azt is felcsíkoztam. Serpenyőben (wok) napraforgóolajat forrósítottam, és beletettem először a répát.

    Megsóztam, majd öntöttem bele kevés hús alaplét, és 1 kanálnyi szójaszószt. Ezután került hozzá a hagyma, az újhagyma, a fokhagyma, a csíkokra vágott paprika, majd a cukkini is. 1 csili, és kevés csípős hegyes paprika is került a serpenyőbe. 1 kiskanál gyömbérport is adtam hozzá, majd annyi alaplével öntöttem fel, hogy teljesen ellepje.

    Rövid, közös főzés után belekerült a csíkokra vágott hús, kicsivel később a wok tészta is. Ez utóbbi szinte nem igényel főzést, hiszen pár perc alatt magába szívja a nedvességet.

    A végén a tüzet elzártam, és fedőt tettem rá. Így egy kitűnő, homogén fűszeres ételt kaptunk, ami a kínai étkezési szokásoknak is kitűnően megfelel.

    Tipp:

    Ételem nem eredeti kínai recept szerint készült. Bátran kísérletezek az alapanyagokkal, magamban elképzelve a készülő étel végleges ízét. Biztatok erre mindenki mást is.
    A világon fellelhető kínai éttermekben sem eredeti receptek szerint főznek. Mindenhol alkalmazkodnak a helyi közönség ízvilágához, igazi jó vendéglátó módjára.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá