Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst, enyhén sós vízben, kisebb darabokban, feltettem főni. Közben, minden hozzávaló zöldséget hasábokra (batonra) vágtam. Mikor a hús megfőtt, azt is felcsíkoztam. Serpenyőben (wok) napraforgóolajat forrósítottam, és beletettem először a répát.
Megsóztam, majd öntöttem bele kevés hús alaplét, és 1 kanálnyi szójaszószt. Ezután került hozzá a hagyma, az újhagyma, a fokhagyma, a csíkokra vágott paprika, majd a cukkini is. 1 csili, és kevés csípős hegyes paprika is került a serpenyőbe. 1 kiskanál gyömbérport is adtam hozzá, majd annyi alaplével öntöttem fel, hogy teljesen ellepje.
Rövid, közös főzés után belekerült a csíkokra vágott hús, kicsivel később a wok tészta is. Ez utóbbi szinte nem igényel főzést, hiszen pár perc alatt magába szívja a nedvességet.
A végén a tüzet elzártam, és fedőt tettem rá. Így egy kitűnő, homogén fűszeres ételt kaptunk, ami a kínai étkezési szokásoknak is kitűnően megfelel.
Ételem nem eredeti kínai recept szerint készült. Bátran kísérletezek az alapanyagokkal, magamban elképzelve a készülő étel végleges ízét. Biztatok erre mindenki mást is.
A világon fellelhető kínai éttermekben sem eredeti receptek szerint főznek. Mindenhol alkalmazkodnak a helyi közönség ízvilágához, igazi jó vendéglátó módjára.