Szecsuáni sertés, sok zöldséggel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szecsuáni sertés, sok zöldséggel

Hozzávalók:

  • 20 dkg sertés lapocka
  • 2 db sárgarépa
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 kis csili
  • 1/2 hegyes zöldpaprika
  • 1 fej lila sonkahagyma
  • 4 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kiskanál gyömbérpor
  • kevés só
  • 20 dkg wok tészta (hernyótészta)

Elkészítése:

A húst, enyhén sós vízben, kisebb darabokban, feltettem főni. Közben, minden hozzávaló zöldséget hasábokra (batonra) vágtam. Mikor a hús megfőtt, azt is felcsíkoztam. Serpenyőben (wok) napraforgóolajat forrósítottam, és beletettem először a répát.

Megsóztam, majd öntöttem bele kevés hús alaplét, és 1 kanálnyi szójaszószt. Ezután került hozzá a hagyma, az újhagyma, a fokhagyma, a csíkokra vágott paprika, majd a cukkini is. 1 csili, és kevés csípős hegyes paprika is került a serpenyőbe. 1 kiskanál gyömbérport is adtam hozzá, majd annyi alaplével öntöttem fel, hogy teljesen ellepje.

Rövid, közös főzés után belekerült a csíkokra vágott hús, kicsivel később a wok tészta is. Ez utóbbi szinte nem igényel főzést, hiszen pár perc alatt magába szívja a nedvességet.

A végén a tüzet elzártam, és fedőt tettem rá. Így egy kitűnő, homogén fűszeres ételt kaptunk, ami a kínai étkezési szokásoknak is kitűnően megfelel.

Tipp:

Ételem nem eredeti kínai recept szerint készült. Bátran kísérletezek az alapanyagokkal, magamban elképzelve a készülő étel végleges ízét. Biztatok erre mindenki mást is.
A világon fellelhető kínai éttermekben sem eredeti receptek szerint főznek. Mindenhol alkalmazkodnak a helyi közönség ízvilágához, igazi jó vendéglátó módjára.