Szaftos-tunkolós rakott krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 nagyobb burgonya
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 cm lángolt kolbász
- 10 szelet bacon
- 1/2 ü házi lecsó
- 280 g tejföl
- só és bors
- 1 ek zsiradék
Elkészítése:
A burgonyákat megmossuk és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd a főzési idő vége felé hozzárakjuk a tojásokat 8-10 percre. A végére együtt fő meg mindkettő.
A kolbászt lebőrözzük és felkarikázzuk. A megfőtt burgonyákat és a tojásokat lehéjazzuk és felszeleteljük.
Egy közepes méretű jénait kikenünk zsiradékkal, az alját kibéleljük 5 szelet baconnel, erre jön a burgonyaszeletek 1/3-a, azután a kolbászkarikák fele, majd a tojásszeletek fele és a lecsó fele. Folytatva a sort, ismét 1/3 rész burgonya, majd a maradék tojás és kolbász szeletek, a lecsó másik fele és a tetejére a maradék burgonyakarikák kerülnek. Kissé sózzuk, borsozzuk, rátesszük a másik 5 szelet bacont és 1-1 csipet sóval és borssal kikevert tejfölt rákenjük a tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Friss kenyérrel még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »