Szaftos-tunkolós rakott krumpli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 nagyobb burgonya
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 cm lángolt kolbász
- 10 szelet bacon
- 1/2 ü házi lecsó
- 280 g tejföl
- só és bors
- 1 ek zsiradék
Elkészítése:
A burgonyákat megmossuk és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd a főzési idő vége felé hozzárakjuk a tojásokat 8-10 percre. A végére együtt fő meg mindkettő.
A kolbászt lebőrözzük és felkarikázzuk. A megfőtt burgonyákat és a tojásokat lehéjazzuk és felszeleteljük.
Egy közepes méretű jénait kikenünk zsiradékkal, az alját kibéleljük 5 szelet baconnel, erre jön a burgonyaszeletek 1/3-a, azután a kolbászkarikák fele, majd a tojásszeletek fele és a lecsó fele. Folytatva a sort, ismét 1/3 rész burgonya, majd a maradék tojás és kolbász szeletek, a lecsó másik fele és a tetejére a maradék burgonyakarikák kerülnek. Kissé sózzuk, borsozzuk, rátesszük a másik 5 szelet bacont és 1-1 csipet sóval és borssal kikevert tejfölt rákenjük a tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Friss kenyérrel még forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!