Szaftos-tunkolós rakott krumpli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb burgonya
  • 5 tojás
  • 20 cm lángolt kolbász
  • 10 szelet bacon
  • 1/2 ü házi lecsó
  • 280 g tejföl
  • só és bors
  • 1 ek zsiradék

Elkészítése:

A burgonyákat megmossuk és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd a főzési idő vége felé hozzárakjuk a tojásokat 8-10 percre. A végére együtt fő meg mindkettő.

A kolbászt lebőrözzük és felkarikázzuk. A megfőtt burgonyákat és a tojásokat lehéjazzuk és felszeleteljük.

Egy közepes méretű jénait kikenünk zsiradékkal, az alját kibéleljük 5 szelet baconnel, erre jön a burgonyaszeletek 1/3-a, azután a kolbászkarikák fele, majd a tojásszeletek fele és a lecsó fele. Folytatva a sort, ismét 1/3 rész burgonya, majd a maradék tojás és kolbász szeletek, a lecsó másik fele és a tetejére a maradék burgonyakarikák kerülnek. Kissé sózzuk, borsozzuk, rátesszük a másik 5 szelet bacont és 1-1 csipet sóval és borssal kikevert tejfölt rákenjük a tetejére.

200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Friss kenyérrel még forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!