Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökkel és sajttal töltött fasírozott, hagymás burgonyával recept

Sütőtökkel és sajttal töltött fasírozott, hagymás burgonyával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Vasárnap előfordul, hogy bár szeret az ember főzni valami olyan finomságra vágyik, ami viszonylag hamar elkészül.
    Így nem kell nélkülöznünk a vasárnapi asztalról a jó ízeket és a családra is több időnk marad! ;)
    Ezért is esett a választásom erre a fasírtra, ami már kicsit az őszies ízek jegyében készült, mely ízt a sütőtök képviselt!

    Hozzávalók:

    • 1 kg darált hús (ki milyen húst szeret)
    • 1 fej hagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1-2 kk őrölt bors
    • 1 ek őrölt piros paprika
    • 1 ek só
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 szikkadt zsemle
    • 1 kisebb sütőtök fele (kb olyan méret, mint a képen is látható)
    • némi szerecsendió
    • 5-10 dkg ízlés szerinti sajt
    • kevés zsemlemorzsa
    • olaj
    • víz

    Köret:

    • 1 kg burgonya
    • két nagy fej vöröshagyma
    • olaj

    Elkészítése:

    A húshoz adjuk a tojást, a sót és a többi fűszert, vagy helyettük a komplett fűszerkeveréket. Összedolgozzuk. A tejben vagy vízben megáztatott zsemléket kinyomkodjuk és szintén a húshoz adjuk.

    A tepsit megolajozzuk, közepére, hosszában zsemlemorzsát szórunk. Erre tesszük a hús felét. A kis kockára vágott sütőtököt ráhalmozzuk, megszórjuk szerecsendióval és végül a kockára vágott sajtot is rápakolhatjuk. A darált hús másik felével befedjük a tölteléke, vizes vagy olajos kézzel elsimítjuk. A tetejét hosszában kevés zsemlemorzsával megszórjuk.
    8786
    Kevés vizet aláöntve, gyönyörű pirosra sütjük. Ez olyan 175 C°-on, 1 óra alatt megtörténik.

    Míg sül, elkészítjük a köretet. A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és sós vízben megfőzzük.

    A két fej hagymát kockára vágva, olajon aranybarnára pirítjuk. Végül a főtt, áttört burgonyához adjuk a hagymás olajat és a fasírthoz kínáljuk.

    Jó étvágyat! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá