Vasárnap előfordul, hogy bár szeret az ember főzni valami olyan finomságra vágyik, ami viszonylag hamar elkészül.
Így nem kell nélkülöznünk a vasárnapi asztalról a jó ízeket és a családra is több időnk marad! ;)
Ezért is esett a választásom erre a fasírtra, ami már kicsit az őszies ízek jegyében készült, mely ízt a sütőtök képviselt!
Hozzávalók:
Köret:
Elkészítése:
A húshoz adjuk a tojást, a sót és a többi fűszert, vagy helyettük a komplett fűszerkeveréket. Összedolgozzuk. A tejben vagy vízben megáztatott zsemléket kinyomkodjuk és szintén a húshoz adjuk.
A tepsit megolajozzuk, közepére, hosszában zsemlemorzsát szórunk. Erre tesszük a hús felét. A kis kockára vágott sütőtököt ráhalmozzuk, megszórjuk szerecsendióval és végül a kockára vágott sajtot is rápakolhatjuk. A darált hús másik felével befedjük a tölteléke, vizes vagy olajos kézzel elsimítjuk. A tetejét hosszában kevés zsemlemorzsával megszórjuk.
Kevés vizet aláöntve, gyönyörű pirosra sütjük. Ez olyan 175 C°-on, 1 óra alatt megtörténik.
Míg sül, elkészítjük a köretet. A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és sós vízben megfőzzük.
A két fej hagymát kockára vágva, olajon aranybarnára pirítjuk. Végül a főtt, áttört burgonyához adjuk a hagymás olajat és a fasírthoz kínáljuk.
Jó étvágyat! :)