Sütőtökkel és sajttal töltött fasírozott, hagymás burgonyával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Vasárnap előfordul, hogy bár szeret az ember főzni valami olyan finomságra vágyik, ami viszonylag hamar elkészül.
Így nem kell nélkülöznünk a vasárnapi asztalról a jó ízeket és a családra is több időnk marad! ;)
Ezért is esett a választásom erre a fasírtra, ami már kicsit az őszies ízek jegyében készült, mely ízt a sütőtök képviselt!

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús (ki milyen húst szeret)
  • 1 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1-2 kk őrölt bors
  • 1 ek őrölt piros paprika
  • 1 ek só
  • 1 egész tojás
  • 3-4 szikkadt zsemle
  • 1 kisebb sütőtök fele (kb olyan méret, mint a képen is látható)
  • némi szerecsendió
  • 5-10 dkg ízlés szerinti sajt
  • kevés zsemlemorzsa
  • olaj
  • víz

Köret:

  • 1 kg burgonya
  • két nagy fej vöröshagyma
  • olaj

Elkészítése:

A húshoz adjuk a tojást, a sót és a többi fűszert, vagy helyettük a komplett fűszerkeveréket. Összedolgozzuk. A tejben vagy vízben megáztatott zsemléket kinyomkodjuk és szintén a húshoz adjuk.

A tepsit megolajozzuk, közepére, hosszában zsemlemorzsát szórunk. Erre tesszük a hús felét. A kis kockára vágott sütőtököt ráhalmozzuk, megszórjuk szerecsendióval és végül a kockára vágott sajtot is rápakolhatjuk. A darált hús másik felével befedjük a tölteléke, vizes vagy olajos kézzel elsimítjuk. A tetejét hosszában kevés zsemlemorzsával megszórjuk.
8786
Kevés vizet aláöntve, gyönyörű pirosra sütjük. Ez olyan 175 C°-on, 1 óra alatt megtörténik.

Míg sül, elkészítjük a köretet. A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és sós vízben megfőzzük.

A két fej hagymát kockára vágva, olajon aranybarnára pirítjuk. Végül a főtt, áttört burgonyához adjuk a hagymás olajat és a fasírthoz kínáljuk.

Jó étvágyat! :)