Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült krumpli krémsajtos-hagymás töltelékkel recept

Sült krumpli krémsajtos-hagymás töltelékkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 sütnivaló krumpli (nagyobb)
    • 1 csomag újhagyma
    • 12,5 dkg zöld fűszeres krémsajt
    • pár szál petrezselyemzöld
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (kicsi)
    • őrölt fehér bors
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 0,5 ek olívaolaj

    Elkészítése:

    A krumplikat mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Enyhén sós vízben főzzük néhány percet, majd szűrjük le, és hűtsük ki langyosra. Óvatosan vágjuk ki a belsejét, majd villával törjük kissé össze.

    Az újhagymát szeleteljük fel, és kevés olajon pároljuk üvegesre. Hagyjuk kihűlni.

    A tojást villával kissé verjük fel, a sajtot reszeljük le, a petrezselyemzöldet vágjuk nagyon apróra. A krémsajtot keverjük össze a petrezselyemmel, sóval, borssal. Keverjük bele az összetört krumplit és a kihűlt párolt hagymát is. Végül az enyhén felvert tojást óvatosan forgassuk bele.

    A tölteléket kanalazzuk vissza a kivájt krumpliba. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva toljuk be előmelegített sütőbe (180 fok). Süssük szép ropogósra.

    Tálaláskor salátát kínálhatunk mellé.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá