Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplikat mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Enyhén sós vízben főzzük néhány percet, majd szűrjük le, és hűtsük ki langyosra. Óvatosan vágjuk ki a belsejét, majd villával törjük kissé össze.
Az újhagymát szeleteljük fel, és kevés olajon pároljuk üvegesre. Hagyjuk kihűlni.
A tojást villával kissé verjük fel, a sajtot reszeljük le, a petrezselyemzöldet vágjuk nagyon apróra. A krémsajtot keverjük össze a petrezselyemmel, sóval, borssal. Keverjük bele az összetört krumplit és a kihűlt párolt hagymát is. Végül az enyhén felvert tojást óvatosan forgassuk bele.
A tölteléket kanalazzuk vissza a kivájt krumpliba. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva toljuk be előmelegített sütőbe (180 fok). Süssük szép ropogósra.
Tálaláskor salátát kínálhatunk mellé.