Sült krumpli krémsajtos-hagymás töltelékkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 sütnivaló krumpli (nagyobb)
  • 1 csomag újhagyma
  • 12,5 dkg zöld fűszeres krémsajt
  • pár szál petrezselyemzöld
  • 1 tojás (kicsi)
  • őrölt fehér bors
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 0,5 ek olívaolaj

Elkészítése:

A krumplikat mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Enyhén sós vízben főzzük néhány percet, majd szűrjük le, és hűtsük ki langyosra. Óvatosan vágjuk ki a belsejét, majd villával törjük kissé össze.

Az újhagymát szeleteljük fel, és kevés olajon pároljuk üvegesre. Hagyjuk kihűlni.

A tojást villával kissé verjük fel, a sajtot reszeljük le, a petrezselyemzöldet vágjuk nagyon apróra. A krémsajtot keverjük össze a petrezselyemmel, sóval, borssal. Keverjük bele az összetört krumplit és a kihűlt párolt hagymát is. Végül az enyhén felvert tojást óvatosan forgassuk bele.

A tölteléket kanalazzuk vissza a kivájt krumpliba. A tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva toljuk be előmelegített sütőbe (180 fok). Süssük szép ropogósra.

Tálaláskor salátát kínálhatunk mellé.