Stefánia vagdalt tojással töltve recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg ízlés darált hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs fasírt fűszerkeverék, ha gyorsak szeretnénk lenni
Hagyományos fűszerezéshez:
- 1 kisebb fej apróra vágott hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma, szintén apróra vágva vagy zúzva
- 1 csapott ek só
- 1 ek csemege fűszer paprika
- 1 csapott tk őrölt bors
Fokozható:
- 2 ek mustárral
- 1/2 (kis) doboz sűrített paradicsommal
- kevés őrölt köménnyel
- 6-7 db főt FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a közepébe
- kb 4 szikkadt zsemle, tejbe vagy vízbe áztatva
- olaj
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
Fűszerezzük a húst, belekeverjük a tojást és a kicsavart zsemléket. Ha van időnk pihentessük kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Főzzük meg forró vízben a tojásokat 15 perc alatt. Hideg vízzel öblítsük, hűtsük, majd pucoljuk meg.
Egy hosszabb tepsi közepébe locsoljunk olajat, szórjuk meg a nyomán zsemlemorzsával.
A hús felét oszlassuk el hosszában. Sorakoztassuk rá a tojásokat, majd a hús másik felével fedjük be. Vizes vagy olajos kézzel simítsuk el. Szórjuk meg a fasírt külsejét is kevés zsemlemorzsával. Az olajon kívül kevés vizet is tegyünk a tepsibe, mintha disznótorosat sütnénk :)
175-180 C°-on 1 óra alatt pirosra sül. Időnként locsoljuk meg.
Amikor elzártuk egy kicsit hagyjuk pihenni, de mielőtt még kihűlne melegen szeleteljük.
Különböző salátákkal, savanyúkkal illetve rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
Tipp:
A fasírt a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központ 10. szülinapjára készült.
Domonkos Ágnes kérésére a fellépő Ladánybene 27 zenekarnak.
Teljes egészében elfogyott! ;)