Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stefánia vagdalt tojással töltve recept

Stefánia vagdalt tojással töltve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg ízlés darált hús
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 cs fasírt fűszerkeverék, ha gyorsak szeretnénk lenni

    Hagyományos fűszerezéshez:

    • 1 kisebb fej apróra vágott hagyma
    • 3-4 gerezd fokhagyma, szintén apróra vágva vagy zúzva
    • 1 csapott ek só
    • 1 ek csemege fűszer paprika
    • 1 csapott tk őrölt bors

    Fokozható:

    • 2 ek mustárral
    • 1/2 (kis) doboz sűrített paradicsommal
    • kevés őrölt köménnyel
    • 6-7 db főt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a közepébe
    • kb 4 szikkadt zsemle, tejbe vagy vízbe áztatva
    • olaj
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Fűszerezzük a húst, belekeverjük a tojást és a kicsavart zsemléket. Ha van időnk pihentessük kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

    Főzzük meg forró vízben a tojásokat 15 perc alatt. Hideg vízzel öblítsük, hűtsük, majd pucoljuk meg.

    Egy hosszabb tepsi közepébe locsoljunk olajat, szórjuk meg a nyomán zsemlemorzsával.

    A hús felét oszlassuk el hosszában. Sorakoztassuk rá a tojásokat, majd a hús másik felével fedjük be. Vizes vagy olajos kézzel simítsuk el. Szórjuk meg a fasírt külsejét is kevés zsemlemorzsával. Az olajon kívül kevés vizet is tegyünk a tepsibe, mintha disznótorosat sütnénk :)

    175-180 C°-on 1 óra alatt pirosra sül. Időnként locsoljuk meg.
    Amikor elzártuk egy kicsit hagyjuk pihenni, de mielőtt még kihűlne melegen szeleteljük.
    Különböző salátákkal, savanyúkkal illetve rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

    Tipp:

    A fasírt a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központ 10. szülinapjára készült.
    Domonkos Ágnes kérésére a fellépő Ladánybene 27 zenekarnak.
    Teljes egészében elfogyott! ;)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá