Hozzávalók:
Hagyományos fűszerezéshez:
Fokozható:
Elkészítése:
Fűszerezzük a húst, belekeverjük a tojást és a kicsavart zsemléket. Ha van időnk pihentessük kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Főzzük meg forró vízben a tojásokat 15 perc alatt. Hideg vízzel öblítsük, hűtsük, majd pucoljuk meg.
Egy hosszabb tepsi közepébe locsoljunk olajat, szórjuk meg a nyomán zsemlemorzsával.
A hús felét oszlassuk el hosszában. Sorakoztassuk rá a tojásokat, majd a hús másik felével fedjük be. Vizes vagy olajos kézzel simítsuk el. Szórjuk meg a fasírt külsejét is kevés zsemlemorzsával. Az olajon kívül kevés vizet is tegyünk a tepsibe, mintha disznótorosat sütnénk :)
175-180 C°-on 1 óra alatt pirosra sül. Időnként locsoljuk meg.
Amikor elzártuk egy kicsit hagyjuk pihenni, de mielőtt még kihűlne melegen szeleteljük.
Különböző salátákkal, savanyúkkal illetve rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
A fasírt a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központ 10. szülinapjára készült.
Domonkos Ágnes kérésére a fellépő Ladánybene 27 zenekarnak.
Teljes egészében elfogyott! ;)