Stefánia vagdalt tojással töltve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Stefánia vagdalt tojással töltve

Hozzávalók:

  • 1 kg ízlés darált hús
  • 1 tojás
  • 2 cs fasírt fűszerkeverék, ha gyorsak szeretnénk lenni

Hagyományos fűszerezéshez:

  • 1 kisebb fej apróra vágott hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma, szintén apróra vágva vagy zúzva
  • 1 csapott ek só
  • 1 ek csemege fűszer paprika
  • 1 csapott tk őrölt bors

Fokozható:

  • 2 ek mustárral
  • 1/2 (kis) doboz sűrített paradicsommal
  • kevés őrölt köménnyel
  • 6-7 db főt tojás a közepébe
  • kb 4 szikkadt zsemle, tejbe vagy vízbe áztatva
  • olaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

Fűszerezzük a húst, belekeverjük a tojást és a kicsavart zsemléket. Ha van időnk pihentessük kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

Főzzük meg forró vízben a tojásokat 15 perc alatt. Hideg vízzel öblítsük, hűtsük, majd pucoljuk meg.

Egy hosszabb tepsi közepébe locsoljunk olajat, szórjuk meg a nyomán zsemlemorzsával.

A hús felét oszlassuk el hosszában. Sorakoztassuk rá a tojásokat, majd a hús másik felével fedjük be. Vizes vagy olajos kézzel simítsuk el. Szórjuk meg a fasírt külsejét is kevés zsemlemorzsával. Az olajon kívül kevés vizet is tegyünk a tepsibe, mintha disznótorosat sütnénk :)

175-180 C°-on 1 óra alatt pirosra sül. Időnként locsoljuk meg.
Amikor elzártuk egy kicsit hagyjuk pihenni, de mielőtt még kihűlne melegen szeleteljük.
Különböző salátákkal, savanyúkkal illetve rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

Tipp:

A fasírt a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központ 10. szülinapjára készült.
Domonkos Ágnes kérésére a fellépő Ladánybene 27 zenekarnak.
Teljes egészében elfogyott! ;)