Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Stefánia vagdalt friss zöldségekkel recept

Stefánia vagdalt friss zöldségekkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulyka darált hús
    • ízlés szerinti mennyiségű só (egy púpos teáskanállal)
    • mokkás kanál őrölt bors
    • egy áztatott száraz kenyérvég
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS nyersen
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 4 jó vastag zellerszár apró kis karikára vágva
    • 1 vöröshagymán megpirított 1 piros húsú paprika és 1 paradicsom
    • 4 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A darált húshoz keverjük az áztatott, jól kicsavart héjas kenyérvéget, az apróra vágott zellerszárat, a lecsót, majd megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát és jó alaposan összedolgozzuk.

    Gyúródeszkára kiterítünk egy szilikonos sütőpapírt, megolajozzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. Erre terítjük a húsmasszát, téglalap alakúra formázva, majd középen elrendezzük a főtt, egész tojásokat, két oldalon a karikára vágott, sült lecsókolbászt, majd a papír segítségével hengerré formáljuk. Szépen eligazítjuk és őzgerinc formába tesszük.

    A kirepedés elkerülése végett a tetejét megkenjük felvert tojással és 200 fokos sütőbe téve pirosodásig sütjük. Közben a tetejét vajjal kenegetjük, ami jó ízt kölcsönöz a húsnak.

    Ovális tányérra szervírozzuk, és különféle zöldségekkel díszítjük és fogyasztjuk. Lehet hozzá még rizi-bizit, petrezselymes burgonyát, vagy bármilyen főzeléket tálalni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá