Stefánia vagdalt friss zöldségekkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulyka darált hús
  • ízlés szerinti mennyiségű só (egy púpos teáskanállal)
  • mokkás kanál őrölt bors
  • egy áztatott száraz kenyérvég
  • 1 tojás nyersen
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 jó vastag zellerszár apró kis karikára vágva
  • 1 vöröshagymán megpirított 1 piros húsú paprika és 1 paradicsom
  • 4 főtt tojás

Elkészítése:

A darált húshoz keverjük az áztatott, jól kicsavart héjas kenyérvéget, az apróra vágott zellerszárat, a lecsót, majd megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát és jó alaposan összedolgozzuk.

Gyúródeszkára kiterítünk egy szilikonos sütőpapírt, megolajozzuk és megszórjuk zsemlemorzsával. Erre terítjük a húsmasszát, téglalap alakúra formázva, majd középen elrendezzük a főtt, egész tojásokat, két oldalon a karikára vágott, sült lecsókolbászt, majd a papír segítségével hengerré formáljuk. Szépen eligazítjuk és őzgerinc formába tesszük.

A kirepedés elkerülése végett a tetejét megkenjük felvert tojással és 200 fokos sütőbe téve pirosodásig sütjük. Közben a tetejét vajjal kenegetjük, ami jó ízt kölcsönöz a húsnak.

Ovális tányérra szervírozzuk, és különféle zöldségekkel díszítjük és fogyasztjuk. Lehet hozzá még rizi-bizit, petrezselymes burgonyát, vagy bármilyen főzeléket tálalni.