Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos ricotta gombóc recept

Spenótos ricotta gombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg ricotta
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 kávéskanál só
    • 1 késhegynyi szerecsendió reszelve
    • bors ízlés szerint, frissen őrölve
    • 25 dkg spenót
    • 4 dkg zsemlemorzsa
    • 3 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 2 ek snidling aprítva

    Elkészítése:

    A ricottát keverjük össze a tojás sárgákkal, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, a megmosott, leszárított és aprított spenótlevéllel. Végül adjuk hozzá a morzsát. Keverjük alaposan össze és tegyük félre néhány percre, míg a zsemlemorzsa megduzzad. Kézzel könnyen formázhatónak kell lennie, ha túl lágy, tegyünk hozzá még morzsát.

    Vizes kézzel készítsünk diónyi golyókat belőle, majd forrásban lévő, sós vízben főzzük meg. Mikor feljönnek a víz felszínére, el is készültek.

    A tejszínt melegítsük fel, de ne forraljuk, keverjük el benne a lisztet, dobjuk bele a zúzott fokhagymát és az aprított snidlinget, majd öntsük a gombócokra és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá