Spenótos ricotta gombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg ricotta
  • 2 tojás sárgája
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi szerecsendió reszelve
  • bors ízlés szerint, frissen őrölve
  • 25 dkg spenót
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek snidling aprítva

Elkészítése:

A ricottát keverjük össze a tojás sárgákkal, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, a megmosott, leszárított és aprított spenótlevéllel. Végül adjuk hozzá a morzsát. Keverjük alaposan össze és tegyük félre néhány percre, míg a zsemlemorzsa megduzzad. Kézzel könnyen formázhatónak kell lennie, ha túl lágy, tegyünk hozzá még morzsát.

Vizes kézzel készítsünk diónyi golyókat belőle, majd forrásban lévő, sós vízben főzzük meg. Mikor feljönnek a víz felszínére, el is készültek.

A tejszínt melegítsük fel, de ne forraljuk, keverjük el benne a lisztet, dobjuk bele a zúzott fokhagymát és az aprított snidlinget, majd öntsük a gombócokra és tálaljuk.