Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkával és füstölt tarjával töltött rántott palacsinta recept

Sonkával és füstölt tarjával töltött rántott palacsinta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Palacsintatésztához (kb 10 darabhoz):

    • 20 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek olaj
    • 1 kk só
    • 5 dl tej

    Töltelékhez:

    • 10 dkg főtt, füstölt tarja
    • 10 dkg sonka
    • 10 dkg trappista sajt

    Besamel:

    • 2 ek vaj
    • 2 ek liszt
    • 2 dl tej
    • csipet só
    • csipet bors
    • 1 ek aprított petrezselyemzöld

    Panírhoz:

    • tojás
    • liszt
    • zsemlemorzsa

    Mártáshoz:

    • 2 ek besamel
    • bazsalikom
    • 2 dl tejszín

    Elkészítése:

    A palacsinta tésztát kikeverjük, pihentetjük a hűtőben fél órát.

    Míg pihen a tészta, elkészítjük a besamelmártást. A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a petrezselyemzöldet. Érdemes habverővel keverni, így nem lesz csomós.

    Kisütjük a palacsintákat, majd következőképp töltjük őket:
    Megkenjük a palacsintát a besamelmártássál, ráhelyezzük a tarját, majd a sonkát, legvégül a vékonyra szelt sajtot. Borítékszerűen összehajtogatjuk, panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.

    A maradék besamelmártáshoz hozzáadjuk a tejszínt és a bazsalikomot, jól összeturmixoljuk. Tálaláskor ezzel az öntettel locsoljuk meg.

    A sonkával és füstölt tarjával töltött rántott palacsinta kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 253 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 17 g
    Zsír: 17 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá