Hozzávalók:
Palacsintatésztához (kb 10 darabhoz):
Töltelékhez:
Besamel:
Panírhoz:
Mártáshoz:
Elkészítése:
A palacsinta tésztát kikeverjük, pihentetjük a hűtőben fél órát.
Míg pihen a tészta, elkészítjük a besamelmártást. A vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, felöntjük tejjel, sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a petrezselyemzöldet. Érdemes habverővel keverni, így nem lesz csomós.
Kisütjük a palacsintákat, majd következőképp töltjük őket:
Megkenjük a palacsintát a besamelmártássál, ráhelyezzük a tarját, majd a sonkát, legvégül a vékonyra szelt sajtot. Borítékszerűen összehajtogatjuk, panírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
A maradék besamelmártáshoz hozzáadjuk a tejszínt és a bazsalikomot, jól összeturmixoljuk. Tálaláskor ezzel az öntettel locsoljuk meg.