Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés kocsonya recept

Sertés kocsonya
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
300 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 kg sertés köröm /lehet közte füstölt is/
    • 20 dkg sertés farok
    • 50 dkg bőrke
    • 2 kg csülök
    • 5 tk só
    • 15-20 gerezd fokhagyma
    • 5 szál sárgarépa
    • 5 szál zöldség
    • 10-15 szemes bors
    • 5 liter víz
    • a díszítéshez pirospaprika

    Elkészítése:

    A zöldség féléket megpucoljuk, nem kell felvágni mert sokáig főnek. Egy nagy fazékba feltesszük a körmöket és a többi hús félét főzni. Lassú tűzön. Ha fel forrt leszedjük a habját, többször is. Ha már nem habzik akkor beletesszük az előre megpucolt és megmosott zöldségeket és a fűszereket.

    5 órán keresztül főzzük lassú tűzön. Úgy tudjuk tesztelni hogy jó lesz-e a kocsonyánk ha fölé tesszük a tenyerünket ragacsos lesz. Akkor biztos jól megdermed, akkor van kész ha könnyen lejön a csontról a hús.

    Leszűrjük a levet egy külön fazékba és fél óra elteltével leszedjük róla a zsírt, vagy le itatjuk papírtörlővel. A körmöket és a többi hús félét kis tálkákba adagoljuk és levet merünk rájuk. Dermedni hagyjuk. Ha megdermed lehet díszíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá