Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldség féléket megpucoljuk, nem kell felvágni mert sokáig főnek. Egy nagy fazékba feltesszük a körmöket és a többi hús félét főzni. Lassú tűzön. Ha fel forrt leszedjük a habját, többször is. Ha már nem habzik akkor beletesszük az előre megpucolt és megmosott zöldségeket és a fűszereket.
5 órán keresztül főzzük lassú tűzön. Úgy tudjuk tesztelni hogy jó lesz-e a kocsonyánk ha fölé tesszük a tenyerünket ragacsos lesz. Akkor biztos jól megdermed, akkor van kész ha könnyen lejön a csontról a hús.
Leszűrjük a levet egy külön fazékba és fél óra elteltével leszedjük róla a zsírt, vagy le itatjuk papírtörlővel. A körmöket és a többi hús félét kis tálkákba adagoljuk és levet merünk rájuk. Dermedni hagyjuk. Ha megdermed lehet díszíteni.