Serpenyős rakott krumpli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- 50 dkg darált hús
- só, bors
- 1 tk morzsolt majoránna
- 1 tk morzsolt oregánó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- kevés zsiradék
- 2 dl tejszín
- kb 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk, majd bő vízben félpuhára főzzük. A félig megfőzött krumplit leszűrjük és félretesszük.
A hagymákat meghámozzuk és a vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát préseljük.
Egy kb 28 cm átmérőjű serpenyőben, amit majd sütőbe is lehet tenni, felforrósítjuk a zsiradékot. Rádobjuk a vöröshagymát és néhány perc alatt megdinszteljük.
Rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel és fűszerezzük a sóval, borssal, fokhagymával, oregánóval és majoránnával, majd kb 20 percig főzzük. Ezidő alatt nagyjából elfövi a levét is.
A kész húst felöntjük a tejszínnel, majd hozzáadjuk a krumplit is és összeforraljuk. Elzárjuk alatta a lángot és rászórjuk a sajtot.
200 fokos sütőbe toljuk és kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ízlés szerint savanyúsággal, kenyérrel vagy befőttel is tálalhatjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »