Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú káposztás rakott krumpli recept

Savanyú káposztás rakott krumpli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg fehér édesburgonya
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 5-10 dkg (cheddar) sajt

    A töltelékhez:

    • 50 dkg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1-2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
    • 2-3 evőkanál zsír (mindegy milyen)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg totu (krémes állagban)
    • 1 evőkanál citromlé
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    Az édesburgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd sós, szódabikarbónás vízben félpuhára főzzük.

    A savanyú káposztát ha szükséges átöblítjük.

    Az apróra vágott vöröshagymát a zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet. Addig hagyjuk a tűzön, amíg a színanyagai kioldódnak. Ezután a töltelék többi hozzávalójával összekeverjük.

    Egy tűzálló tál vagy tepsi aljába egy sor édesburgonyát teszünk. Rászórjuk a káposzta felét. Rásimítjuk a tölteléket. Szétterítjük rajta a maradék káposztát, majd az édesburgonyát is.

    Megszórjuk reszelt sajttal, majd 175 fokra előmelegített sütőbe téve 40-45 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá