Savanyú káposztás rakott krumpli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg fehér édesburgonya
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 50 dkg savanyú káposzta
- 5-10 dkg (cheddar) sajt
A töltelékhez:
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
- 2-3 evőkanál zsír (mindegy milyen)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg totu (krémes állagban)
- 1 evőkanál citromlé
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
Az édesburgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd sós, szódabikarbónás vízben félpuhára főzzük.
A savanyú káposztát ha szükséges átöblítjük.
Az apróra vágott vöröshagymát a zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet. Addig hagyjuk a tűzön, amíg a színanyagai kioldódnak. Ezután a töltelék többi hozzávalójával összekeverjük.
Egy tűzálló tál vagy tepsi aljába egy sor édesburgonyát teszünk. Rászórjuk a káposzta felét. Rásimítjuk a tölteléket. Szétterítjük rajta a maradék káposztát, majd az édesburgonyát is.
Megszórjuk reszelt sajttal, majd 175 fokra előmelegített sütőbe téve 40-45 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »