Savanyú káposztás rakott krumpli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg fehér édesburgonya
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 5-10 dkg (cheddar) sajt

A töltelékhez:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
  • 2-3 evőkanál zsír (mindegy milyen)
  • 2 tojás
  • 20 dkg totu (krémes állagban)
  • 1 evőkanál citromlé
  • őrölt bors

Elkészítése:

Az édesburgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd sós, szódabikarbónás vízben félpuhára főzzük.

A savanyú káposztát ha szükséges átöblítjük.

Az apróra vágott vöröshagymát a zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet. Addig hagyjuk a tűzön, amíg a színanyagai kioldódnak. Ezután a töltelék többi hozzávalójával összekeverjük.

Egy tűzálló tál vagy tepsi aljába egy sor édesburgonyát teszünk. Rászórjuk a káposzta felét. Rásimítjuk a tölteléket. Szétterítjük rajta a maradék káposztát, majd az édesburgonyát is.

Megszórjuk reszelt sajttal, majd 175 fokra előmelegített sütőbe téve 40-45 perc alatt készre sütjük.