Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos zöldborsós karfiol recept

Sajtos zöldborsós karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 szép fej karfiol
    • 3 maréknyi zöldborsó
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg reszelt lm pannónia sajt (aki nem laktóz érzékeny, használjon füstölt sajtot!)
    • só, bors
    • 4-5 vékony szeletke vaj + egy kevés a jénai kikenéséhez

    Elkészítése:

    A karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm.

    Ugyan így megfőzöm a zöldborsót is.

    Egy jénait kikenek vajjal, elosztom benne a karfiolt, rászórom a zöldborsót, sózom, megszórom frissen őrölt fehér borssal, rádarabolom a vajszeleteket, ráütöm a tojásokat (mintha tükörtojást készítenék), megszórom a reszelt sajttal és 200 fokon addig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.

    Jó étvágyat!

    A sajtos zöldborsós karfiol kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 104 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 7 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá