Sajtos zöldborsós karfiol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 szép fej karfiol
  • 3 maréknyi zöldborsó
  • 4 tojás
  • 15 dkg reszelt lm pannónia sajt (aki nem laktóz érzékeny, használjon füstölt sajtot!)
  • só, bors
  • 4-5 vékony szeletke vaj + egy kevés a jénai kikenéséhez

Elkészítése:

A karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm.

Ugyan így megfőzöm a zöldborsót is.

Egy jénait kikenek vajjal, elosztom benne a karfiolt, rászórom a zöldborsót, sózom, megszórom frissen őrölt fehér borssal, rádarabolom a vajszeleteket, ráütöm a tojásokat (mintha tükörtojást készítenék), megszórom a reszelt sajttal és 200 fokon addig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.

Jó étvágyat!