Sajtos-paradicsomos gombócok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg darát sertéshús
- 2 dl rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - olaj
- só
- pirospaprika
- bors
- majoránna
- 2 evőkanál liszt
- 5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- kb 4-5 dl paradicsomlé
- 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Elkészítése:
A darát húshoz hozzáadjuk a rizst, a tojást, a megphámozott és apróra vágott fokhagymát, az olajon üvegesre dinsztelt hagymát és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk.
Gombócokat formázunk a húsos masszából és sós vízben puhára főzzük.
A lisztet olajon kicsit lepirítjuk, beletesszük a paradicsomlevet, a cukrot, 1 bögre vizet (kb 2 dl) és összeforaljuk. Beletesszük a gombócokat és megszórjuk reszelt sajttal.
Forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









