Sajtos-paradicsomos gombócok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg darát sertéshús
- 2 dl rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj
- só
- pirospaprika
- bors
- majoránna
- 2 evőkanál liszt
- 5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- kb 4-5 dl paradicsomlé
- 2-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
Elkészítése:
A darát húshoz hozzáadjuk a rizst, a tojást, a megphámozott és apróra vágott fokhagymát, az olajon üvegesre dinsztelt hagymát és a fűszereket, majd jól összedolgozzuk.
Gombócokat formázunk a húsos masszából és sós vízben puhára főzzük.
A lisztet olajon kicsit lepirítjuk, beletesszük a paradicsomlevet, a cukrot, 1 bögre vizet (kb 2 dl) és összeforaljuk. Beletesszük a gombócokat és megszórjuk reszelt sajttal.
Forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »