Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémben sült csirkés zödbab recept

Sajtkrémben sült csirkés zödbab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg zöldbab (saját eltevésű mirelit)
    • 1 nagy pár csirkemell filé
    • 3-4 ek olaj
    • 3,5 dl tejföl
    • 2 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg trappista sajt
    • 1 kk házi fokhagymakrém
    • 1 nagy csipet őrölt bors

    Elkészítése:

    A zöldbabot sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. A csirkét apró kockára vágjuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk. Meghintjük egy csapott kávéskanál sóval, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. A sütőt előmelegítjük.

    A tejfölt a tojásokkal, fél kávéskanál sóval, egy kevés fokhagymakrémmel, borssal simára keverjük és belereszelünk a sajtból kb. 20 dkg-ot.

    A zöldbabot összeforgatjuk a sajtos masszával, majd beleszórjuk a kissé meghűlt csirkét.

    Egy közepes tepsibe, vagy formába simítjuk, és a maradék sajtot a tetejére reszeljük.

    180 fokos sütőbe toljuk, ahol addig sütjük, míg a sajt a tetején szép barnára pirul. Ez nekem kb. 30 perc volt.

    Tipp:

    Gyakran készítek rakott zöldbabot, mert nagyon szereti a család. Ez most egy olyan recept, amiben nem besamel, vagy lisztes mártás tartja egybe az ételt, hanem a tojásos, sajtos tejföl. Így egy kicsit egészségesebb és könnyebb fogás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá