Sajtkrémben sült csirkés zödbab recept
Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab (saját eltevésű mirelit)
- 1 nagy pár csirkemell filé
- 3-4 ek olaj
- só
- 3,5 dl tejföl
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg trappista sajt
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 1 nagy csipet őrölt bors
Elkészítése:
A zöldbabot sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. A csirkét apró kockára vágjuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk. Meghintjük egy csapott kávéskanál sóval, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. A sütőt előmelegítjük.
A tejfölt a tojásokkal, fél kávéskanál sóval, egy kevés fokhagymakrémmel, borssal simára keverjük és belereszelünk a sajtból kb. 20 dkg-ot.
A zöldbabot összeforgatjuk a sajtos masszával, majd beleszórjuk a kissé meghűlt csirkét.
Egy közepes tepsibe, vagy formába simítjuk, és a maradék sajtot a tetejére reszeljük.
180 fokos sütőbe toljuk, ahol addig sütjük, míg a sajt a tetején szép barnára pirul. Ez nekem kb. 30 perc volt.
Tipp:
Gyakran készítek rakott zöldbabot, mert nagyon szereti a család. Ez most egy olyan recept, amiben nem besamel, vagy lisztes mártás tartja egybe az ételt, hanem a tojásos, sajtos tejföl. Így egy kicsit egészségesebb és könnyebb fogás.