Sajtkrémben sült csirkés zödbab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Sajtkrémben sült csirkés zödbab

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab (saját eltevésű mirelit)
  • 1 nagy pár csirkemell filé
  • 3-4 ek olaj
  • 3,5 dl tejföl
  • 2 nagyobb tojás
  • 25 dkg trappista sajt
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • 1 nagy csipet őrölt bors

Elkészítése:

A zöldbabot sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. A csirkét apró kockára vágjuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk. Meghintjük egy csapott kávéskanál sóval, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk. A sütőt előmelegítjük.

A tejfölt a tojásokkal, fél kávéskanál sóval, egy kevés fokhagymakrémmel, borssal simára keverjük és belereszelünk a sajtból kb. 20 dkg-ot.

A zöldbabot összeforgatjuk a sajtos masszával, majd beleszórjuk a kissé meghűlt csirkét.

Egy közepes tepsibe, vagy formába simítjuk, és a maradék sajtot a tetejére reszeljük.

180 fokos sütőbe toljuk, ahol addig sütjük, míg a sajt a tetején szép barnára pirul. Ez nekem kb. 30 perc volt.

Tipp:

Gyakran készítek rakott zöldbabot, mert nagyon szereti a család. Ez most egy olyan recept, amiben nem besamel, vagy lisztes mártás tartja egybe az ételt, hanem a tojásos, sajtos tejföl. Így egy kicsit egészségesebb és könnyebb fogás.