Rozmaringos tepsis burgonya gazdagon recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 6-8 csirke felső comb
- 10-15 dkg füstölt császár szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 friss rozmaring ágacska
- só, bors
- olaj, vagy zsír
Elkészítése:
Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékonyra karikázzuk és a tepsi alján elterítjük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, a fokhagymát egészben, a vöröshagymát negyedekbe vágva rászórjuk a burgonyára.
A szalonnából vékony szeletet levágunk, felcsíkozzuk és ezt is elosztjuk az egészen, majd mehet rá a megtisztított, sózott, borsozott csirke. Végül a rozmaringágakról rászórjuk a leveleket. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig sütjük.
Közben a maradék szalonnából néhány szeletet levágunk és kakastaréjt készítünk. Amikor levesszük az alufóliát a tepsiről a kakastaréjokat elosztjuk a burgonyán és visszatesszük a sütőbe, míg szépen megpirul a szalonna, a csirke és a burgonya is.