Rozmaringos tepsis burgonya gazdagon recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 6-8 csirke felső comb
- 10-15 dkg füstölt császár szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 friss rozmaring ágacska
- só, bors
- olaj, vagy zsír
Elkészítése:
Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékonyra karikázzuk és a tepsi alján elterítjük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, a fokhagymát egészben, a vöröshagymát negyedekbe vágva rászórjuk a burgonyára.
A szalonnából vékony szeletet levágunk, felcsíkozzuk és ezt is elosztjuk az egészen, majd mehet rá a megtisztított, sózott, borsozott csirke. Végül a rozmaringágakról rászórjuk a leveleket. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig sütjük.
Közben a maradék szalonnából néhány szeletet levágunk és kakastaréjt készítünk. Amikor levesszük az alufóliát a tepsiről a kakastaréjokat elosztjuk a burgonyán és visszatesszük a sütőbe, míg szépen megpirul a szalonna, a csirke és a burgonya is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









