Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, vékonyra karikázzuk és a tepsi alján elterítjük, sózzuk, borsozzuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, a fokhagymát egészben, a vöröshagymát negyedekbe vágva rászórjuk a burgonyára.
A szalonnából vékony szeletet levágunk, felcsíkozzuk és ezt is elosztjuk az egészen, majd mehet rá a megtisztított, sózott, borsozott csirke. Végül a rozmaringágakról rászórjuk a leveleket. Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 45 percig sütjük.
Közben a maradék szalonnából néhány szeletet levágunk és kakastaréjt készítünk. Amikor levesszük az alufóliát a tepsiről a kakastaréjokat elosztjuk a burgonyán és visszatesszük a sütőbe, míg szépen megpirul a szalonna, a csirke és a burgonya is.