Rizses lecsó kolbásszal recept

Hozzávalók:
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 6 kisebb paprika
- 3 nagyobb paradicsom
- 2 ek tyúkzsír
- 1 púpos kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 kk fűszerpaprika
- 12 dkg rizs
- 10 dkg száraz kolbász
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a hagymát fél karikákra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben a felforrósított zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Néha megkavargatva közepes lángon addig pirítjuk, míg a paprika megpuhul.
Közben a rizset bő vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A kolbászt vékony karikára vágjuk és egy másik serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk.
A rizset a lecsóhoz adjuk, majd ízesítjük a fűszerekkel. Legvégül beleforgatjuk a kolbászt.
Melegen, kenyérrel kínáljuk.
box style=”info”]Többnyire tojásos lecsót szoktam készíteni, de most úgy döntöttem, inkább a rizses változat lesz az ebéd, amit még Anyukámtól tanultam. Volt itthon egy kis darab enyhén csípős kolbász, amit így legalább fel tudtam használni ebben a laktató, finom fogásban.[/box]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »