Rizses lecsó kolbásszal recept
Hozzávalók:
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 6 kisebb paprika
- 3 nagyobb paradicsom
- 2 ek tyúkzsír
- 1 púpos kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 kk fűszerpaprika
- 12 dkg rizs
- 10 dkg száraz kolbász
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a hagymát fél karikákra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben a felforrósított zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Néha megkavargatva közepes lángon addig pirítjuk, míg a paprika megpuhul.
Közben a rizset bő vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A kolbászt vékony karikára vágjuk és egy másik serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk.
A rizset a lecsóhoz adjuk, majd ízesítjük a fűszerekkel. Legvégül beleforgatjuk a kolbászt.
Melegen, kenyérrel kínáljuk.
box style=”info”]Többnyire tojásos lecsót szoktam készíteni, de most úgy döntöttem, inkább a rizses változat lesz az ebéd, amit még Anyukámtól tanultam. Volt itthon egy kis darab enyhén csípős kolbász, amit így legalább fel tudtam használni ebben a laktató, finom fogásban.[/box]
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









