Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizses lecsó kolbásszal recept

Rizses lecsó kolbásszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 közepes fej vöröshagyma
    • 6 kisebb paprika
    • 3 nagyobb paradicsom
    • 2 ek tyúkzsír
    • 1 púpos kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 12 dkg rizs
    • 10 dkg száraz kolbász

    Elkészítése:

    Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a hagymát fél karikákra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.

    Egy magasabb falú serpenyőben a felforrósított zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Néha megkavargatva közepes lángon addig pirítjuk, míg a paprika megpuhul.

    Közben a rizset bő vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

    A kolbászt vékony karikára vágjuk és egy másik serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk.

    A rizset a lecsóhoz adjuk, majd ízesítjük a fűszerekkel. Legvégül beleforgatjuk a kolbászt.

    Melegen, kenyérrel kínáljuk.

    box style=”info”]Többnyire tojásos lecsót szoktam készíteni, de most úgy döntöttem, inkább a rizses változat lesz az ebéd, amit még Anyukámtól tanultam. Volt itthon egy kis darab enyhén csípős kolbász, amit így legalább fel tudtam használni ebben a laktató, finom fogásban.[/box]

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá