Hozzávalók:
Elkészítése:
Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a hagymát fél karikákra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben a felforrósított zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Néha megkavargatva közepes lángon addig pirítjuk, míg a paprika megpuhul.
Közben a rizset bő vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A kolbászt vékony karikára vágjuk és egy másik serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk.
A rizset a lecsóhoz adjuk, majd ízesítjük a fűszerekkel. Legvégül beleforgatjuk a kolbászt.
Melegen, kenyérrel kínáljuk.
box style=”info”]Többnyire tojásos lecsót szoktam készíteni, de most úgy döntöttem, inkább a rizses változat lesz az ebéd, amit még Anyukámtól tanultam. Volt itthon egy kis darab enyhén csípős kolbász, amit így legalább fel tudtam használni ebben a laktató, finom fogásban.[/box]