Rizses lecsó kolbásszal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 6 kisebb paprika
  • 3 nagyobb paradicsom
  • 2 ek tyúkzsír
  • 1 púpos kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 12 dkg rizs
  • 10 dkg száraz kolbász

Elkészítése:

Minden zöldséget alaposan megtisztítunk, a hagymát fél karikákra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk.

Egy magasabb falú serpenyőben a felforrósított zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Néha megkavargatva közepes lángon addig pirítjuk, míg a paprika megpuhul.

Közben a rizset bő vízben puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

A kolbászt vékony karikára vágjuk és egy másik serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk.

A rizset a lecsóhoz adjuk, majd ízesítjük a fűszerekkel. Legvégül beleforgatjuk a kolbászt.

Melegen, kenyérrel kínáljuk.

box style=”info”]Többnyire tojásos lecsót szoktam készíteni, de most úgy döntöttem, inkább a rizses változat lesz az ebéd, amit még Anyukámtól tanultam. Volt itthon egy kis darab enyhén csípős kolbász, amit így legalább fel tudtam használni ebben a laktató, finom fogásban.[/box]