Rizses lecsó csirkemellel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 30 dkg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 paprika
- 3 paradicsom
- só
- frissen őrölt bors
- kevés friss petrezselyemzöld
- friss, vagy szárított kakukkfű
Elkészítése:
A rizst kevés olajon enyhén megpirítom, felöntöm 2 bögre vízzel, megfőzöm.
Serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, enyhén megsózom, majd a felcsíkozott csirkemellet is hozzáadom. Belekerül a kockázott paradicsom, a szétnyomott fokhagyma, kicsit később a karikákra vágott paprika is. Ízesítem, megborsozom, és addig párolom fedő alatt, amíg a hús megpuhul. Ez kb. 15 perc.
Elkeverem a már megpárolt rizzsel, kevés apróra vágott petrezselyemzöldet és pici kakukkfüvet adok hozzá.
Mielőtt tálalnám újból megkóstolom, és ha szükséges, ízesítek még rajta. A rizs sokat felszív a fűszerezettségből, mert ízesítés nélkül lett főzve.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.