Hozzávalók:
Elkészítése:
A rizst kevés olajon enyhén megpirítom, felöntöm 2 bögre vízzel, megfőzöm.
Serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, enyhén megsózom, majd a felcsíkozott csirkemellet is hozzáadom. Belekerül a kockázott paradicsom, a szétnyomott fokhagyma, kicsit később a karikákra vágott paprika is. Ízesítem, megborsozom, és addig párolom fedő alatt, amíg a hús megpuhul. Ez kb. 15 perc.
Elkeverem a már megpárolt rizzsel, kevés apróra vágott petrezselyemzöldet és pici kakukkfüvet adok hozzá.
Mielőtt tálalnám újból megkóstolom, és ha szükséges, ízesítek még rajta. A rizs sokat felszív a fűszerezettségből, mert ízesítés nélkül lett főzve.