Serpenyős-rizses csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg rizs
- só
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- 15 dkg csirkemellfilé
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál étolaj
- szárnyas fűszerkeverék ( ízlés szerint)
- őrölt bors ( ízlés szerint)
- pirospaprika ( ízlés szerint)
- chili paprika ( ízlés szerint)
- 2 dkg vaj
- 2-3 evőkanál petrezselyem
Elkészítése:
Sós vizet forralunk és a rizst kb 15 percig főzzük, nem túl puhára. Leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A hagymát apróra vágjuk. A paprikát vékonyra felcsíkozzuk. A paradicsomot és a húst kockákra vágjuk.
A fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk.
A csirkemell darabokat fűszerezzük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és rárakjuk a húst és 10 percig sütjük. Ezután a fokhagymát belerakjuk és borssal ízesítjük. Ha szépen megpirult a hús, akkor kivesszük a serpenyőből és félrerakjuk.
A vajat felolvasztjuk, a hagymát és a paprikát kis lángon 5 percig pirítjuk. Ezután a rizst és a paradicsomot hozzáadjuk, majd sóval, borssal, pirospaprikával és chilivel ízesítjük.
A húst is beletesszük és lefedve kis lángon, kb 10 percig pároljuk.
Tálaláskor a tetejére aprított petrezselymet szórunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »