Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizses hús recept

Rizses hús
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéslapocka
    • kevés olaj
    • 2 fej vöröshagyma
    • pirospaprika
    • bors
    • paprika
    • rizs
    • ételízesítő

    Elkészítése:

    A húst kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Levesszük a tűzről, adunk hozzá pirospaprikát és a húst.

    Visszatesszük a tűzre és megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, és hozzáadjuk az apróra vágott paprikát is (paradicsomot is lehet bele tenni). A hús levet ereszt és ha ez elfőtt akkor folyamatosan kevés vizet adunk hozzá, amíg a hús megfő.

    A rizst megfőzzük kétszer annyi vízben, mint amennyi a rizs mennyisége. Sóval, ételízesítővel ízesítjük. Lefedjük és alacsony lángon megfőzzük.

    Mikor kész a rizs és a pörkölt, összekeverjük őket és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá