Rizses hús recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- kevés olaj
- 2 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- paprika
- rizs
- ételízesítő
Elkészítése:
A húst kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Levesszük a tűzről, adunk hozzá pirospaprikát és a húst.
Visszatesszük a tűzre és megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, és hozzáadjuk az apróra vágott paprikát is (paradicsomot is lehet bele tenni). A hús levet ereszt és ha ez elfőtt akkor folyamatosan kevés vizet adunk hozzá, amíg a hús megfő.
A rizst megfőzzük kétszer annyi vízben, mint amennyi a rizs mennyisége. Sóval, ételízesítővel ízesítjük. Lefedjük és alacsony lángon megfőzzük.
Mikor kész a rizs és a pörkölt, összekeverjük őket és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »