Rizses hús recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- kevés olaj
- 2 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- paprika
- rizs
- ételízesítő
Elkészítése:
A húst kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Levesszük a tűzről, adunk hozzá pirospaprikát és a húst.
Visszatesszük a tűzre és megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, és hozzáadjuk az apróra vágott paprikát is (paradicsomot is lehet bele tenni). A hús levet ereszt és ha ez elfőtt akkor folyamatosan kevés vizet adunk hozzá, amíg a hús megfő.
A rizst megfőzzük kétszer annyi vízben, mint amennyi a rizs mennyisége. Sóval, ételízesítővel ízesítjük. Lefedjük és alacsony lángon megfőzzük.
Mikor kész a rizs és a pörkölt, összekeverjük őket és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »