Rizses hús recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- kevés olaj
- 2 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- paprika
- rizs
- ételízesítő
Elkészítése:
A húst kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Levesszük a tűzről, adunk hozzá pirospaprikát és a húst.
Visszatesszük a tűzre és megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, és hozzáadjuk az apróra vágott paprikát is (paradicsomot is lehet bele tenni). A hús levet ereszt és ha ez elfőtt akkor folyamatosan kevés vizet adunk hozzá, amíg a hús megfő.
A rizst megfőzzük kétszer annyi vízben, mint amennyi a rizs mennyisége. Sóval, ételízesítővel ízesítjük. Lefedjük és alacsony lángon megfőzzük.
Mikor kész a rizs és a pörkölt, összekeverjük őket és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

