Rizses hús recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéslapocka
- kevés olaj
- 2 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- paprika
- rizs
- ételízesítő
Elkészítése:
A húst kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Levesszük a tűzről, adunk hozzá pirospaprikát és a húst.
Visszatesszük a tűzre és megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, és hozzáadjuk az apróra vágott paprikát is (paradicsomot is lehet bele tenni). A hús levet ereszt és ha ez elfőtt akkor folyamatosan kevés vizet adunk hozzá, amíg a hús megfő.
A rizst megfőzzük kétszer annyi vízben, mint amennyi a rizs mennyisége. Sóval, ételízesítővel ízesítjük. Lefedjük és alacsony lángon megfőzzük.
Mikor kész a rizs és a pörkölt, összekeverjük őket és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

