Vöröskáposztás rizottó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 fej lilahagyma
- 1 közepes lilakáposzta 3/4-e
- 5-6 evőkanál balzsamecet
- őrölt kömény, só, bors ízlés szerint
- olívaolaj
- 20 dkg arborio rizs
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 liter húsleves alaplé
- 5 dkg vaj
- 5 dkg reszelt parmezán
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és a káposztával együtt felaprítjuk.
Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, majd elkezdjük együtt pirítani rajta a hagymát és a káposztát. Közben sózzuk, borsozzuk és köményt adunk hozzá, valamint felöntjük a balzsamecet felével.
Amikor a káposzta összeesett, akkor hozzáadjuk a rizst és a bort, majd elkeverjük.
Amikor a bor elpárolgott, akkor merőkanalanként adagoljuk hozzá a leves alaplevet. Amikor felszívta, akkor mindig adunk hozzá még egy merőkanállal. Addig folytatjuk a folyamatot, amíg a rizs és a káposzta meg nem puhul. Közben hozzáadjuk a maradék balzsamecetet is.
Ha szükséges, akkor menet közben még adunk hozzá sót és köményt is. Ha nem lenne elég a leves, akkor kevés borral pótolhatjuk.
Amikor a rizs és a káposzta kellőképpen megpuhult, akkor belekeverjük a vajat és a parmezánt is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









