Vöröskáposztás rizottó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej lilahagyma
- 1 közepes lilakáposzta 3/4-e
- 5-6 evőkanál balzsamecet
- őrölt kömény, só, bors ízlés szerint
- olívaolaj
- 20 dkg arborio rizs
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 liter húsleves alaplé
- 5 dkg vaj
- 5 dkg reszelt parmezán
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és a káposztával együtt felaprítjuk.
Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, majd elkezdjük együtt pirítani rajta a hagymát és a káposztát. Közben sózzuk, borsozzuk és köményt adunk hozzá, valamint felöntjük a balzsamecet felével.
Amikor a káposzta összeesett, akkor hozzáadjuk a rizst és a bort, majd elkeverjük.
Amikor a bor elpárolgott, akkor merőkanalanként adagoljuk hozzá a leves alaplevet. Amikor felszívta, akkor mindig adunk hozzá még egy merőkanállal. Addig folytatjuk a folyamatot, amíg a rizs és a káposzta meg nem puhul. Közben hozzáadjuk a maradék balzsamecetet is.
Ha szükséges, akkor menet közben még adunk hozzá sót és köményt is. Ha nem lenne elég a leves, akkor kevés borral pótolhatjuk.
Amikor a rizs és a káposzta kellőképpen megpuhult, akkor belekeverjük a vajat és a parmezánt is.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »