Vöröskáposztás rizottó recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej lilahagyma
- 1 közepes lilakáposzta 3/4-e
- 5-6 evőkanál balzsamecet
- őrölt kömény, só, bors ízlés szerint
- olívaolaj
- 20 dkg arborio rizs
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 liter húsleves alaplé
- 5 dkg vaj
- 5 dkg reszelt parmezán
Elkészítése:
A hagymát meghámozzuk és a káposztával együtt felaprítjuk.
Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, majd elkezdjük együtt pirítani rajta a hagymát és a káposztát. Közben sózzuk, borsozzuk és köményt adunk hozzá, valamint felöntjük a balzsamecet felével.
Amikor a káposzta összeesett, akkor hozzáadjuk a rizst és a bort, majd elkeverjük.
Amikor a bor elpárolgott, akkor merőkanalanként adagoljuk hozzá a leves alaplevet. Amikor felszívta, akkor mindig adunk hozzá még egy merőkanállal. Addig folytatjuk a folyamatot, amíg a rizs és a káposzta meg nem puhul. Közben hozzáadjuk a maradék balzsamecetet is.
Ha szükséges, akkor menet közben még adunk hozzá sót és köményt is. Ha nem lenne elég a leves, akkor kevés borral pótolhatjuk.
Amikor a rizs és a káposzta kellőképpen megpuhult, akkor belekeverjük a vajat és a parmezánt is.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »