Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis rizottó recept

Hamis rizottó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes hagyma
    • 0,5 kg hús
    • 2 marék fagyasztott borsó
    • 15 dkg rizs
    • 1 doboz paradicsompüré
    • bors
    • bazsalikom
    • pici pirospaprika

    Elkészítése:

    Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Magasabb hőfokon pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával és bazsalikommal. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, és ha szükséges, egy csipet cukorral egyensúlyozzuk az ízeket.

    Amint a paradicsom elkezd rotyogni, belekeverjük a rizst és a borsót, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel. Közepes lángon főzzük, amíg a rizs a folyadék nagy részét magába nem szívja. Ezután lefedjük, elzárjuk a lángot, és hagyjuk 10-15 percig állni, hogy a rizs teljesen megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

    Frissen tálalva máris fogyaszthatjuk ezt a kiadós, egyszerű és finom egytálételt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá