Hamis rizottó recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Magasabb hőfokon pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával és bazsalikommal. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, és ha szükséges, egy csipet cukorral egyensúlyozzuk az ízeket.
Amint a paradicsom elkezd rotyogni, belekeverjük a rizst és a borsót, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel. Közepes lángon főzzük, amíg a rizs a folyadék nagy részét magába nem szívja. Ezután lefedjük, elzárjuk a lángot, és hagyjuk 10-15 percig állni, hogy a rizs teljesen megpuhuljon és az ízek összeérjenek.
Frissen tálalva máris fogyaszthatjuk ezt a kiadós, egyszerű és finom egytálételt.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.