Hamis rizottó recept

Elkészítése:
Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Magasabb hőfokon pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával és bazsalikommal. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, és ha szükséges, egy csipet cukorral egyensúlyozzuk az ízeket.
Amint a paradicsom elkezd rotyogni, belekeverjük a rizst és a borsót, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel. Közepes lángon főzzük, amíg a rizs a folyadék nagy részét magába nem szívja. Ezután lefedjük, elzárjuk a lángot, és hagyjuk 10-15 percig állni, hogy a rizs teljesen megpuhuljon és az ízek összeérjenek.
Frissen tálalva máris fogyaszthatjuk ezt a kiadós, egyszerű és finom egytálételt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »