Hamis rizottó recept

Elkészítése:
Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Magasabb hőfokon pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával és bazsalikommal. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, és ha szükséges, egy csipet cukorral egyensúlyozzuk az ízeket.
Amint a paradicsom elkezd rotyogni, belekeverjük a rizst és a borsót, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel. Közepes lángon főzzük, amíg a rizs a folyadék nagy részét magába nem szívja. Ezután lefedjük, elzárjuk a lángot, és hagyjuk 10-15 percig állni, hogy a rizs teljesen megpuhuljon és az ízek összeérjenek.
Frissen tálalva máris fogyaszthatjuk ezt a kiadós, egyszerű és finom egytálételt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »