Hamis rizottó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 közepes hagyma
  • 0,5 kg hús
  • 2 marék fagyasztott borsó
  • 15 dkg rizs
  • 1 doboz paradicsompüré
  • bors
  • bazsalikom
  • pici pirospaprika

Elkészítése:

Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Magasabb hőfokon pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk pirospaprikával és bazsalikommal. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, és ha szükséges, egy csipet cukorral egyensúlyozzuk az ízeket.

Amint a paradicsom elkezd rotyogni, belekeverjük a rizst és a borsót, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel. Közepes lángon főzzük, amíg a rizs a folyadék nagy részét magába nem szívja. Ezután lefedjük, elzárjuk a lángot, és hagyjuk 10-15 percig állni, hogy a rizs teljesen megpuhuljon és az ízek összeérjenek.

Frissen tálalva máris fogyaszthatjuk ezt a kiadós, egyszerű és finom egytálételt.