Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizottó pulykamájjal recept

Rizottó pulykamájjal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg pulykamáj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 ek zsír (kacsa, liba)
    • 1 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 csomag szárzeller
    • 1 bögre rizottó rizs
    • 5 dkg vaj
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 5 dkg sajt
    • 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • frissen őrölt bors

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apróra kockázzuk. Egy edényben a zsírt megolvasztjuk, rádobjuk a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is és kevergetve tovább pirítjuk.

    Rádobjuk a kockákra vágott sárga- és fehérrépát, a zellerszárat. Meghintjük kevés borssal és erős tűzön rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a kb. diónyi darabokra vágott májat és addig pirítjuk, amíg a máj kifehéredik.

    Ekkor hozzáadjuk a rizst, megsózzuk és ráöntjük a bort. Amikor a rizs magába szívta, fokozatosan elkezdjük hozzáadni a csirke alaplevet. Folyamatosan kevergetve készre főzzük a rizottót.

    Amikor a rizs már puha, belekeverjük a vajat és a reszelt sajtot. Forrón tálaljuk, tetejét apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá