Rizottó pulykamájjal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg pulykamáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír (kacsa, liba)
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 csomag szárzeller
  • 1 bögre rizottó rizs
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg sajt
  • 2,5 bögre forró csirke alaplé (vagy forró víz)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra kockázzuk. Egy edényben a zsírt megolvasztjuk, rádobjuk a vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is és kevergetve tovább pirítjuk.

Rádobjuk a kockákra vágott sárga- és fehérrépát, a zellerszárat. Meghintjük kevés borssal és erős tűzön rövid ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a kb. diónyi darabokra vágott májat és addig pirítjuk, amíg a máj kifehéredik.

Ekkor hozzáadjuk a rizst, megsózzuk és ráöntjük a bort. Amikor a rizs magába szívta, fokozatosan elkezdjük hozzáadni a csirke alaplevet. Folyamatosan kevergetve készre főzzük a rizottót.

Amikor a rizs már puha, belekeverjük a vajat és a reszelt sajtot. Forrón tálaljuk, tetejét apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.