Ratatouille rizzsel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 padlizsán
- 2 kisebb cukkini
- 90 dkg lecsópaprika (sárga, zöld, piros)
- 1 bogyiszlói paprika
- 2 csípős hegyes zöld paprika
- 3 chili paprika
- 3 paradicsom
- 1 sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 szál kakukkfű
- 2 szál bazsalikom
- 0,5 csokor petrezselyem
- 2 babérlevél
- 4 ek szeletelt fekete olívabogyó
- olívaolaj
- chiliszósz
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- morzsolt bazsalikom
- morzsolt oregano
- 1 tasak (125 gr) előfőzött rizs
Elkészítése:
A zöldségeket feldarabolom, illetve szeletelem, a hagymákat aprítom.
Egy nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, rádobom a szeletelt répát, majd a karikára vágott paprikákat, ezt követően a szeletelt cukkinit és a kockára vágott padlizsánt, végül a nyolcadolt paradicsomot. Hozzáadom a babérleveleket, a kakukkfüvet, az olívabogyókat és a bazsalikomot. Fűszerezem, rálocsolom a chiliszószt. Fél órát főzöm.
Közben megfőzöm a rizst. Sózom, borsozom.
Tálaláskor szedek a tányérra ratatouille-t, mellé rizst, amit egy petrezselyem levéllel díszítek.
Tipp:
A lecsó minden fajtáját imádom. Ezúttal egy francia lecsót hoztam. Bár már több ratatouille receptet töltöttem fel, most azonban egy vega változattal ismerkedhettek meg. Nincs se szalonna (ami az autentikus ratatouille-ben amúgy sincs), se kolbász, de még vörösbor sem. A ratatouile-ban nem a paprika dominál, s a fűszerezése is eltér a magyar lecsótól.
A ratatouille rizzsel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 6 g
Zsír: 1 g