Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket feldarabolom, illetve szeletelem, a hagymákat aprítom.
Egy nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, rádobom a szeletelt répát, majd a karikára vágott paprikákat, ezt követően a szeletelt cukkinit és a kockára vágott padlizsánt, végül a nyolcadolt paradicsomot. Hozzáadom a babérleveleket, a kakukkfüvet, az olívabogyókat és a bazsalikomot. Fűszerezem, rálocsolom a chiliszószt. Fél órát főzöm.
Közben megfőzöm a rizst. Sózom, borsozom.
Tálaláskor szedek a tányérra ratatouille-t, mellé rizst, amit egy petrezselyem levéllel díszítek.
A lecsó minden fajtáját imádom. Ezúttal egy francia lecsót hoztam. Bár már több ratatouille receptet töltöttem fel, most azonban egy vega változattal ismerkedhettek meg. Nincs se szalonna (ami az autentikus ratatouille-ben amúgy sincs), se kolbász, de még vörösbor sem. A ratatouile-ban nem a paprika dominál, s a fűszerezése is eltér a magyar lecsótól.