Ratatouille rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán
  • 2 kisebb cukkini
  • 90 dkg lecsópaprika (sárga, zöld, piros)
  • 1 bogyiszlói paprika
  • 2 csípős hegyes zöld paprika
  • 3 chili paprika
  • 3 paradicsom
  • 1 sárgarépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 szál kakukkfű
  • 2 szál bazsalikom
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 2 babérlevél
  • 4 ek szeletelt fekete olívabogyó
  • olívaolaj
  • chiliszósz
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • morzsolt bazsalikom
  • morzsolt oregano
  • 1 tasak (125 gr) előfőzött rizs

Elkészítése:

A zöldségeket feldarabolom, illetve szeletelem, a hagymákat aprítom.

Egy nagy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, rádobom a szeletelt répát, majd a karikára vágott paprikákat, ezt követően a szeletelt cukkinit és a kockára vágott padlizsánt, végül a nyolcadolt paradicsomot. Hozzáadom a babérleveleket, a kakukkfüvet, az olívabogyókat és a bazsalikomot. Fűszerezem, rálocsolom a chiliszószt. Fél órát főzöm.

Közben megfőzöm a rizst. Sózom, borsozom.

Tálaláskor szedek a tányérra ratatouille-t, mellé rizst, amit egy petrezselyem levéllel díszítek.

Tipp:

A lecsó minden fajtáját imádom. Ezúttal egy francia lecsót hoztam. Bár már több ratatouille receptet töltöttem fel, most azonban egy vega változattal ismerkedhettek meg. Nincs se szalonna (ami az autentikus ratatouille-ben amúgy sincs), se kolbász, de még vörösbor sem. A ratatouile-ban nem a paprika dominál, s a fűszerezése is eltér a magyar lecsótól.