Rántott húsos tortilla recept
Hozzávalók:
Tortilla:
- 30 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 1 tk oregánó
- 4 ek olaj
- 1,2 dl víz
Rántott hús:
- 8 szelet csirkemell
- só
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- étolaj
Majonézes-tejfölös öntet:
- 200 g majonéz
- 3-4 fokhagyma gerezd
- 4-5 ek tejföl
- ízlés szerint só, bors
Továbbá:
- 4 paradicsom
- 1 fej saláta
- 1 kígyóuborka
- 3 lilahagyma
Elkészítése:
Tortilla:
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet a sóval és ízlés szerinti mennyiségű oregánóval. Hozzáadjuk az olajat, valamint a vizet és összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Ügyeljünk, hogy ne legyen túl kemény a tészta.
Nyolcfelé osztjuk a tésztát, cipókat formázunk belőle, majd lisztezett felületen egyenként kör alakúra és vékonyra nyújtjuk.
Száraz, forró serpenyőben, oldalanként 1 perc alatt megsütjük a lapokat. Akkor készültek el, ha sütés közben kissé felpúposodtak és barna foltok jelentek meg a felületén.
Rántott hús:
A hússzeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalát megsózzuk. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk (bepanírozzuk) és bő, forró olajban kisütjük, majd csíkokra felszeleteljük.
Öntet:
A megadott mennyiségű majonézt és tejfölt összekeverjük, a fokhagymát belereszeljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (tetszés szerint csipet cukorral is ízesíthetjük).
Megmossuk és felszeleteljük a zöldségeket.
A tortillalapokat megkenjük majonézes öntettel, ráhelyezzük a felszeletelt zöldségeket, majd a csíkokra szeletelt rántott húst. Két szélét egymásra hajtjuk, jelen esetben fogpiszkálóval összetűzzük, rögzítjük.