Rakott zöldségek főtt hússal sajtosan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- Húslevesből megmaradt zöldségek és főtt húsok
- 270 g tejföl
- 25 dkg trappista sajt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - pici só
- kevés őrölt bors
- 1 tk étolaj
Elkészítése:
A maradék főtt húsokat -ha csontos- lefejtjük és késsel durvára vágjuk, a zöldségek közül a nagyobb darabokat (karalábé, burgonya, zeller, gomba..stb.) felszeleteljük.
A sajtot lereszeljük és a 2/3-ához egy tálba téve hozzáadjuk a tejfölt, a 3 db tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összekeverjük.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk étolajjal és tetszés szerint belerétegeljük a zöldségeket és a húsokat.
Ráöntjük a tejfölös tojásos masszát, végül rászórjuk a maradék 1/3 rész reszelt sajtot, megborsozzuk és előmelegített sütőbe téve 200 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Miután elkészült, a szeleteket megszórjuk friss petrezselyemzölddel és kenyérrel vagy anélkül tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










